Onze visie

De beste bedrijven en organisaties ter wereld helpen bouwen, dat is het doel van Moniquet & Company. En dit zijn geen loze woorden.

Wat in 2010 begon als bijberoep en tegenbeweging voor al de te vrijblijvende adviezen, is vandaag uitgegroeid tot een ware passie om échte waarde te leveren voor onze cliënten: door contractuele garanties te bieden verbinden we ons lot aan de waarde die we voor onze cliënten creëren. Zo wordt consulting iets extra, iets tastbaars, met echt rendement.

Hoewel onze cliënt centraal staat, leveren we onze waarde door onze mensen. Dagelijks scholen we ons bij en geven we het allerbeste van onszelf om waarde te creëren om zo elkaar en u te helpen groeien. Groeit u graag mee?

Onze experts

Moniquet and company aanpak
Moniquet and company aanpak
Team

Solliciteer bij Moniquet & Company

De verwachtingen en ambities bij Moniquet & Company zijn hoog. Daar staat wat tegenover. Naast competitieve arbeidsvoorwaarden investeren wij in de persoonlijke groei en ontwikkeling van onze medewerkers. Leren is bij Moniquet & Company een attitude.

Wil jij bijdragen aan onze missie? Solliciteer dan op één van onze vacatures of spontaan. Tot binnenkort!

Value based pricing

Waarde is een moeilijk te definiëren begrip voor veel bedrijven. Toch is het relatief eenvoudig. De meest zuivere vorm van waardecreatie is het genereren van free cash flow. Dat gebeurt wanneer bedrijven een return verdienen op hun geïnvesteerd kapitaal die hoger is dan de kost van dat kapitaal. Consultants die claimen waarde te creëren voor hun cliënten, hanteren dus best deze focus. Dat is precies wat Moniquet & Company doet. Meer zelfs, we maken dit contractueel hard voor onze cliënten.

Waarom deze focus?

De tijd dat consultants cliënten vertellen hoe laat het is op basis van de wijzers op hun horloge is voorbij. De waarde moet groter zijn dan dat. Daar zijn we het bij Moniquet & Company volmondig mee eens. Zelf ondernemers zijnde, geloven we dat er een duidelijk resultaat moet zijn. Net daarom werken we met value based pricing. Het moet voor de cliënt duidelijk zijn wat de samenwerking zal opbrengen. Contractueel vastgelegd. Zo verbinden we bij Moniquet & Company ons lot aan dat van onze cliënten. Onze successen worden uw successen. Onze mislukkingen hebben op u geen effect.

Hoe werkt het?

Value based pricing is niet helemaal nieuw. Er zijn wel meer partners die garanties bieden. In zowat alle gevallen gebeurt dit aan de hand van een no cure no pay verhaal. Daar kiezen we bij Moniquet & Company expliciet NIET voor.

Waarom?

Omdat no cure no pay het enorme risico op waardevernietiging inhoudt. Wanneer de partner een financieel belang heeft bij het vinden van ‘iets’ dat financiële gevolgen heeft, zal er altijd wel ‘iets’ gevonden worden. Een voorbeeld: u wilt 10% besparen en uw partner ontvangt hier 5% van wanneer dat lukt. Dat zal altijd lukken aangezien de partner er financieel belang bij heeft. Of die partner daardoor toekomstige waarde vernietigt of niet, doet er in dit verhaal er niet toe.

Moniquet & Company kiest voor een andere aanpak die de focus 100% op waardecreatie houdt. Verdienen we niet minstens 100% van uw investering in onze samenwerking terug, dan laten we 50% van onze fees vallen. Zo ligt het risico bij ons, wordt de focus op waardecreatie gehouden en heeft u zekerheid over het aanpakken van uw uitdagingen. Wilt u een partner die zijn nek voor u uitsteekt en voor u de focus op echte waardecreatie, uitgedrukt in free cash flow houdt? Contacteer ons dan vandaag nog!