NL EN

De strateeg wint het spel

15/10/2019

Gertjan Werelds

Drie goede elementen van een échte strategie die u meer zekerheid biedt – die delen we graag met u. 

Het lijkt alsof sommige organisaties uit het niets opduiken, de markt veroveren en in een mum van tijd als “vaste waarde” beschouwd worden. Denk bijvoorbeeld aan Uber, Airbnb of PayPal. We beseffen te weinig dat er achter de schermen hard gewerkt werd aan een duidelijke strategie. Die illusie leidt vaak tot non-strategieën of -helaas zien we het vaker dan we zouden willen- slechte strategieën die we niet anders kunnen omschrijven dan als zijnde “wollig” en “sloganesk”. De echte duidelijke keuzes ontbreken.

De goede elementen van een onderbouwde strategie zijn nochtans niet wollig. We illustreren aan de hand van een voorbeeld in de vorm van een productiebedrijf.

1. Diagnose

Eerst moet u vaststellen wat het probleem is. “Mijn organisatie groeit niet” is niet voldoende; er moet een duidelijke en concrete diagnose van het probleem gesteld worden. Beter is: “Mijn organisatie groeit niet omdat we geen vat krijgen op de kostenstructuur”. Nog beter is: “Mijn organisatie groeit niet, omdat we de exacte drivers van onze kostenstructuur niet kennen”. Het is belangrijk om de oorzaken niet enkel extern te leggen – daardoor worden de échte problemen ontweken.

2. De algemene richtlijn

Een goede strategie is een richtlijn voor de gestelde diagnose. Het is een concrete oplossing zonder doelen, targets of objectieven. “We optimaliseren onze kostenstructuur door de toevoer van onderdelen uit te besteden aan leveranciers die enkel just-in-time werken en bereid zijn langetermijncontracten af te sluiten” is beter dan “We hebben de kostenstructuur onder controle”. Zo weet u waar u moet kijken en remediëren als de kostenstructuur weer uit de hand loopt.

3. Actie, actie, actie

Een algemene richtlijn wordt ondersteund door een veelheid aan gerichte acties die de optimale oplossing voor de gestelde diagnose garanderen. Eens de exacte drivers van de kostenstructuur bepaald zijn, kan het interessant zijn om verschillende toeleveranciers te vergelijken, om onbenutte opslagruimte af te stoten of zelfs het productieproces in het geheel te optimaliseren om zo de doorlooptijd te verkorten.

Voor ons zijn deze stappen logisch; we voeren ze dagelijks uit in allerhande organisaties. Kent u de echte diagnose van uw probleem? Als u ergens vastloopt in het proces, komen we graag luisteren naar wat voor u net het struikelblok is. Stuur ons een mailtje via info@moniquetandcompany.com, en we maken graag tijd voor u vrij.